Jimmy Strand (DJ JIMI)

Bakgrund

Jimmy Strand har över 20-års erfarenhet som DJ, både på olika klubbar runt om i Sverige och utomlands.

Utöver DJ har han även stor erfarenhet inom musikproduktion sedan mitten av 00-talet. Under början av den perioden lades DJ:andet på paus till förmån för att jobba mer i studion. Men efter ett uppehåll från spelarna på ca 2 år, insåg han hur viktigt det var att jobba parallellt med båda, och hur musikproduktion och aktivt DJ:ande faktiskt hör ihop.
Det ena ger inspiration och idéer till det andra, och resultatet kan bli allt från fulla produktioner till bootlegs och mashups. Därför jobbar han både i Logic Pro och Ableton beroende på typ av produktion.

Idag gör han ca 150-200 gig per år som Open format-DJ, dvs en DJ som hanterar väldigt många olika stilar och genrer. Gigen kan därför se väldigt olika ut och styrkan ligger i att kunna känna av och anpassa musik efter stämning och publik.

Fyra frågor

 • Bästa DJ-minnet?
  Mitt allra första DJ-gig som 14-åring på en större fest. Supernervöst, men ett minne som är starkt för att jag då insåg hur musiken kan styra publiken och vara avgörande om folk har roligt eller inte. Från och med då ville jag bara hålla på med det här jämt!
 • Vad gör du när du inte håller på med musik?
  När jag inte DJ:ar så letar jag ny musik och gör mycket egna edits på låtar.
 • Vilken var din första DJ-spelare?
  Min första DJ-spelare var CDJ-500.
 • Hur förbereder du dig inför en spelning?
  Går igenom musik som jag tror kommer att passa för giget. Bestämmer ALLTID innan giget vilken som kommer att bli den första låten jag spelar.