Dennis Carlsson (CARLZZOON)

Bakgrund

Dennis Carlsson, mer känd som CARLZZOON, är en DJ & producent från Stockholm. Han startade sin musikkarriär redan i tidig ålder då han gick i en skola med musikalisk bakgrund där bland annat artister som Benny Andersson(ABBA), Elias Abbas, Njol (Panetoz), 1Cuz och många andra också har gått. Dennis började spela gitarr för att sedan lära sig Logic i skolan. Under tiden växte intresset och housemusiken var något som fastnade direkt. Med förebilder som Swedish House Mafia och liknande tog han musiken till nästa nivå. Han verkligen fastnade för stilen och ägnade timmar i FL Studio och på YouTube-tutorials för att lära sig. Idag har Dennis gjort alla möjliga musikstilar, allt från edm, house, pop, hip hop, slap house osv.

Dennis har producerat 100-tals färdiga låtar och även jobbat med några av dom största producenterna och artisterna i Sverige. Med miljontals lyssningar runt om på tjänster som Spotify, Soundcloud, YouTube och Apple Music gör det honom till en aktiv producent och artist.

Dennis har också spelat på några av de största klubbarna i Stockholm och Göteborg, men även i Grekland. Som DJ är han en så kallad Open format-DJ, dvs en DJ som hanterar väldigt många olika stilar och genrer. Gigen kan därför se väldigt olika ut och styrkan ligger i att kunna känna av och anpassa musiken efter stämning och publik.

Han har även fått support av stora artister/DJs som: Tungevaag & Raaban, Steerner, Rob & Jack, Helion, Olympis, Alex Moreno, Aventry, DJ Samvice, Laureano.

Fyra frågor

 • Bästa DJ-minnet?
  Grekland 2019, inför en fullsatt klubb med en sjuk inramning och stämning, efter showen sa Dennis “Det är det här man lever för och aldrig vill sluta med, att få ge publiken allt och få tillbaka så mycket betyder otroligt mycket, obeskrivlig känsla.”
 • Vad gör du när du inte håller på med musik?
  Då tillbringar jag tid med familjen och vänner samt hänger på gymmet och hittar på roliga saker som att åka ut med båten eller vara i familjens hus på västkusten.
 • Vilken var din första DJ-spelare?
  Pioneer DDJ-T1.
 • Hur förbereder du dig inför en spelning?
  Jag förbereder all musik och går in mentalt på att ha så roligt som möjligt och samtidigt vilar jag, tränar och äter bra för att vara på topp inför en spelning.