Arvid Ångström (DJ Arvid)

Bakgrund

Artistprojekt: Klicken, SMILO
Musikproducent & låtskrivare

Arvid började sin karriär som DJ samtidigt som han fattade intresse för låtskrivande och musikproduktion. Senare växte intresset även för design och företagande.

DJ-jobbet blev allt mer roligt och kärleken för klubbscenen växte sig allt starkare. Arvid har spelat runtom i Sthlm på olika klubbar men fastnade speciellt för Café Opera. Det kan vara otroligt lärorikt att arbeta med olika saker under samma tak och det var exakt det som hände.

–“Innan jag lämnade cafét bakom mig hade jag arbetat med allt från att preppa mynta i baren till att sköta allt ljud och ljus, självklart var det DJ-uppdraget som var roligast men jag är tacksam att jag fick vara med och se hur man driver en nattklubb hela vägen från entré till disk”…

Arvid är utbildad musikproducent och låtskrivare. Han har skrivit låtar till andra artister men även givit ut egenskriven musik under skivbolagen Universal Music och Warner Music.

“SAE gav mig en stadig grund inom musikproduktion och Anders Bagges låtskrivarskola gav mig frihet att utveckla min låtskrivarsida”.

Arvid har vunnit radio tävlingen “P4 Nästa” med en egen låt och har även deltagit i melodifestivalen med gruppen SMILO.

Fyra frågor

 • Bästa DJ-minnet?
  Mitt bästa DJ minne var när jag stod och diskuterade cdj spelarnas scratchfunktion med en kille som var väldigt entusiastisk. Jag insåg 20 minuter in i samtalet att, vänta nu, jag känner ju igen honom. Inne i jobbet som jag var så tänkte jag inte mer på det. Senare under kvällen kom en kollega fram och frågade mig vad jag och Tiesto hade pratat om… Minst sagt pinsamt, men också väldigt kul.
 • Vad gör du när du inte håller på med musik?
  När jag inte sysslar med musik så skapar jag visuell design och arbetar kreativt med restaurangkoncept.
 • Vilken var din första DJ-spelare?
  Pioneer CDJ-850.
 • Hur förbereder du dig inför en spelning?
  Lyssnar på musik och duschar alltid kallt.